Meedoen

Meehelpdagen

Door zelf mee te helpen, krijg je voeling met al wat groeit en leeft in een voedselbos en kan je zelf ervaring opdoen. Of je kan ook gewoon genieten van het fysiek bezig zijn in de stilte en de rust. Je hoeft echt geen beroepstuinier te zijn, iedereen kan op zijn tempo en met zijn kennis helpen.

Hier een voorbeeld van allerlei kleinere en grotere taakjes: praten, werken,  genieten, wandelen, heffen, slenteren, commanderen, bloemenweide inzaaien, zwarte bessen plukken en snoeien, maaien, planten vermeerderen, …

Op woensdag, vrijdagen of zaterdag ben je eventueel welkom om mee te helpen. Soms is het op andere dagen dan deze afhankelijk van het weer of andere omstandigheden. Hoe dan ook  het aantal mensen willen we steeds beperkt houden om de rust in de omgeving te bewaren en om verdichting van de grond te vermijden.

Wil je niet direct helpen in het voedselbos, dan kan je meedoen met bv. boomplantacties of knotten van bomen. Of je hoeft ook niet fysiek mee te helpen, je ondersteuning is ook welkom door gewoon mee te denken op welke manieren we ons kunnen inzetten voor een plant- en diervriendelijke omgeving. En er zijn natuurlijk altijd logistieke taken.
Als je graag zou komen helpen , stuur dan altijd een berichtje naar Philippe op het GSM-nummer 0498 77 17 83. 


Ben je student en heb je interesse voor voedselbossen, agro-forestry, 3- dimensionele landbouw, polycultuur, eetbare of natuurlijke tuinen? Doe je een studierichting in de tuin- of landbouw, groenmanagement, tuinarchitectuur of natuurlijk tuinieren en/of ben je gewoon heel erg geïnteresseerd in (fruit)bomen, kruiden, eetbare wilde planten of groenten? Wil je meedenken en/of leren uit onze ervaringen of denk je er aan om op één of andere manier beroepsmatig mee bezig te zijn met deze materie? Je bent altijd welkom. De Zoetenhof is niet vrij te bezoeken.

CURSUS

Wij geven op regelmatige basis een cursus.  Klik op onderstaande link voor info over de eerst volgende cursus terug te vinden.

Cursus voedseltuin of voedselbos voor beginners