maandag, april 22, 2024
Laatste:

  Meedoen

   

  CURSUSSEN

  Wij geven op regelmatige basis cursussen.  O.a. Maak van je tuin een natuurbelevenis,  enten, stekken, snoeien van fruit, koken met de junglekoks,… . Ze gaan door in De Zoetenhof of ergens op een andere locatie.

  Zie op de hoofdpagina van deze website voor info en inschrijvingen van de komende cursussen. Kijk op de agenda voor cursussen iets verderaf of informeer via dezoetenhof@gmail.com naar de data. 

  Hieronder een aantal voorbeelden van vroegere cursussen

  Cursus voedseltuin of voedselbos voor beginners

  cursus stekken van planten

   

  Samen nadenken en elkaar inspireren, met je eigen tuin aan de slag

  Ben je vrijwilliger of  student en heb je interesse in voedselbossen, agro-forestry, 3- dimensionele landbouw, polycultuur, eetbare of natuurlijke tuinen? Soms komen studenten of vrijwilligers met veel of weinig kennis leren maar ondertussen ook genieten van de rust in verbinding met de natuur en elkaar. 

  Theorie en praktijkgericht leren om natuurlijk te tuinieren in het voedselbos De Zoetenhof.

  Er zijn een 10-tal dagen per jaar waarbij iedereen is uitgenodigd met telkens vooraf  initiatie waarop we eerst de nodige uitleg en kennis geven door een voedselbosbegeleider/Velt docent om dan in de praktijk aan de slag te gaan in het voedselbos. 
  Op onze aanleg en onderhoudsdag staat er altijd een onderwerp op het programma dat te maken heeft met ecologisch tuinieren. Kom de natuur beleven, actief bezig zijn en kennis op doen!

  Onderwerpen  zijn zo divers maar de focus ligt op aanleg en beheer. Zoals stekken, snoeien, biodiversiteit stimuleren, bodemopbouw, bouwen van wilgenconstructies,… . 

  Op meehelpdagen zijn er ook taakjes zoals water geven, kippen eten geven, zaaien, plantennamen schrijven,… afhankelijk van het weer of het seizoen.

  We kondigen deze een tijd op voorhand aan, hou Facebook groep ‘voedselbos De Zoetenhof in de gaten. 
  Afhankelijk van het onderwerp/lesgever of materiaal kan het soms zijn dat er een (vrije) bijdrage wordt gevraagd. Als dit het geval is wordt dit zeker vermeld.

  Je mag je lunch ook meebrengen als je over de middag blijft en genieten van de rust en natuur.